tirsdag 13. april 2010

Ferien 2010 - noen av stedene vi skal besøke - del I

Litt info om følgende steder:

Givskud - Füssen/Schwangau - Innsbruck - Manerba - Verona


Givskud - http://www.givskudzoo.dk/ - Danmark

Givskud Zoo kan oppleves både i bil og til fots. Man kan bruke sin egen bil i parken eller bli med i en av safaribussene. Siden Givskud Zoo er en safaripark, kan du se mange av dyrene fra bilen. Når du kommer til parken, trenger du ikke å gå ut av bilen – det er bare å kjøre rett bort til billettluken. Deretter kan du kjøre gjennom safariområdet og oppleve dyr fra Sør-Amerika, Nord-Amerika og Afrika.

Så dette gleder vi oss til - Blir jo ordentlig safaritur :)

Füssen - ligger like ved grensen til østerrike og Alpene. Vi skal besøke Schwangau hvor de to slottene til Ludvig den 2's slott ligger, men også turer til byen Füssen og området rundt :)


 Her besøker vi de to slottene Hohenschwangau (over) og Neuschwanstein

 

Etter fantastiske dager i Schwangau/Füssen, med slottsbesøk, turer i naturen og til innsjøene, shopping og avslapping, kjører vi over fjellet og inn til Innsbruck, som bare er litt over 1 time unna. Kanskje går turen innom Garmisch.

Innsbruck har også mye å tilby, så her skal vi en tur til AlpenZoo - http://www.alpenzoo.at/ Den ligger ca 20 minutter fra hvor vi skal overnatte. Her er mange spennende fjelldyr - så dette blir spennende.

Etter Innsbruck går turen gjennom Brennerpasset:

Brennerpasset er det laveste fjellpasset over Alpenes hovedkam og derfor en av de viktigste trafikkforbindelsene mellom det nordlige Europa og Italia. Langs Brennerpasset går grensen mellom Østerrike (Nord-Tirol) og Italia (Syd-Tirol), og vannskillet mellom Svartehavet (via Sill, Inn og Donau) og Middelhavet (via Eisack og Etsch).

Turen fra Innsbruck via Brennerpasset til Gardasjøen og Manerba del Garda, tar ca 3,5 timer - les mer om gardasjøen blant nnet her : http://www.gardalake.it/

VERONA: En by å begjære - Romeo & Julies hjemmby 23.05.2000 kl. 15:02 Kilde: VG

Alle smug fører til den åpne Piazza Bra i Veronas sentrum. En handlegate like ved Julies barndomshjem.
Hver ettermiddag strømmer folk ut i byen, spaserer arm i arm gjennom gatene mellom Piazza Bra og Piazza delle Erbe.

Romeo og Julie var heller ingen uskyldig flørt. Hovedrollene i William Shakespeares udødelige kjærlighetsdrama skal ha levd i Verona lenge før skalden fant dem opp.
Ja, noen hevder til og med at Shakespeare aldri besøkte Verona, men tok historien fra en italiensk krønike. I alle fall bodde to mektige aristokratiske familier i Verona på 1200-tallet, Montesches og Capellets. De lå lenge i bitter strid, men en felles tragedie brakte dem sammen.

Hos Shakespeare møtes sønnen og datteren i de to familiene Montague og Capulet, blir forelsket og dør av forbudt kjærlighet, et klassisk drama som siden er blitt gjenfortalt i uendelige versjoner. Det må være sant, for Julie Capulets barndomshjem er en av Veronas største turistattraksjoner.

Akt II, scene 1. Verona. A lane by the wall of Capulet's Orchard. Enter Romeo.

I bakgården, under den berømte balkongen, står en statue av Julie. Kjærestepar fra hele verden valfarter hit. Det sies at det bringer lykke å berøre Julies bryst. Turistene tar i hvert fall ingen sjanser - de klemmer og klyper så iherdig at det ene brystet er konstant blankpusset. Murveggene er dekket av graffiti fra knisende 14-åringer og deres foreldre: Sue loves Paul, Kurt liebt Elsa, Turid elsker Leif. Like banalt som originalen.

Sov hun her? Julies hus er restaurert slik det var da hun snek seg ut på balkongen og ble besunget av Romeo. Bare en kyniker vil spørre hvordan han unngikk å vekke resten av huset, og bare en puritaner vil la seg affisere av en busslast japanere med videokameraer til øyne. Romeos hjem er Veronas eldste restaurant, Osteria al Duca. Prisene er ikke gamle.

Fortiden er nær i Verona. Rundt et hjørne, gjennom en portal, og du er på markedsplassen Piazza delle Erbe, hvor bøndene fremdeles selger frukt og grønnsaker fra markene rundt byen. Over Piazza dei Signori - ikke uten grunn kalt "Italias vakreste plass" - troner statuen av Dante, enda en dikter som lot seg inspirere av Verona.

Og på Piazza Bra ligger restene av arenaen, et romersk amfiteater, hvor gladioterer en gang kjempet mot løver. Nå oppføres det opera her hver natt sommeren gjennom.

Det krever ikke mye fantasi for å forestille seg Romeo og Julies korte liv i Verona for 700 år siden; slik Shakespeare må ha sett det for seg. Og hvis legenden ikke er sann, lever den likevel videre her, uten falske kulisser og soundtrack, men kledd i Versace og høye hæler. Dagens Julie har kommet ned fra balkongen. Hun er gått ut for å shoppe og drikke caffelatte i de romerske ruinene.

Giulietta e Romeo, greit og rimelig bare et steinkast fra Arenaen; Hotel Accademia, i en 1700-tallsbygning på Via Mazzini; Due Torri Baglioni, et av Italias mest berømte hoteller.

Shopping: Via Mazzini

Spise / drikke: Unngå grinete og turistifiserte Piazza Bra; prøv heller sidegatene. Caffe Dante på Piazza dei Signori er plassen å nyte en kjølig Soave eller en tørr Valpolicella, de fremste lokale vinene. Spis hjemme hos Romeo i Osteria Al Duca.

Steder å se: Arena, Piazza Bar; Julies hjem og grav; Ponte Pietra, Castel San Pietro og det romerske teater; Castelvecchio; San Bernardino-kirken etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar