tirsdag 13. april 2010

Planleggingen til ferien 2010 er begynt :)

Sommeren 2010 går turen med bil i Europa. Halve gøyen er jo planleggingsfasen. Utrolig gøy å sjekke nettet ,google veistrekninger, tid og km, leite etter billig overnatting og interessante steder å besøke :)

Vi er veldig glad i slott/kloster/gamle bygninger, natur/landskap og sjø, og litt mindre glad i storbyer, så vi legger da selvsagt opp ruten vår etter dette.

Turen vil ta nesten 3 uker, men for å få med oss alt vi har lyst til skulle turen gjerne ha vært enda lengre :) Det får vi spare til neste tur - regner med at vi ønsker flere turen etter denne. Min mor flyr til Italia og er med oss på returen.

BILEN:
Det er masse å tenke på i forhold til bilen når man skal ut på en så lang reise, hvor mye av kjøringen foregår i stor hastighet på tyske motorveier. Dekkene må være gode, forsikringen må utvides med kjørelengde, man må ha grønt kort for forsikring, internasjonalt førerkort, NAF medlemskap for hjelp i Europa, helsjekk på bilen før avreise.....Ellers kanskje en liten GPS?


REISERUTE:
Vi ønsker å bruke dager både i Tyskland, Østerrike og Italia, og ikke minst å betale mest mulig på forhånd slik at utgiftene på selve turen blir mindre:) Overnatting i Italia og i Østerrike er betalt. Tur i Gardaland og LEgoland er også betalt :) Alt annet er reservert og betales ved ankomst :) Jo mer man sjekker på internett desto flere steder har man lyst å besøke, men nå er reiserute satt i forhold til overntting så da er vi over på å sjekke ut områdene og hva de har å tilby :)

Danmark :  Vi ankommer Hirtshals etter en kort tur i fra Kr.sand. Snakk om luksus - 2 timer og 15 minutter og man er i en helt annet land. Ferien kan begynne :)

Første dag skal vi tilbringe i Givskud Zoo på safari. Det gleder vi oss masse til. Både jeg og min datter er veldig glad i dyr, så dette blir en kjempefin start på ferien. Overnatting på grensen til Tyskland, for en tidlig start med kjøring dagen derpå.

Tyskland: Starter tidlig og skal kjøre i ca 5,5 timer denne dagen. Overnatting skal skje i et kloster - det blir spennende !

Videre skal vi ned til Füssen, hvor 2 av Ludvig den andres slott liggerr - billetter er bestilt, og vi blir her noen dager. Nydelige omgivelser og fantastiske slott - drømmeopphold! :)

Etter Füssen blir det Innsbruck, eller et lite sted rett før byen, hvor vi skal bruke dager på lek, shopping og besøk i Alpenzoo. Turen opp til Ol-bakken hadde nok også vært fint.

Deretter går turen til Manerba del Garda, hvor vi har en egen leilighet til disposisjon. Her fra skal vi til Bologna for å hente min mor, tur til Verona, Venezia, Gardaland, og rundtur rundt Gardasjøen. Det blir fine dager i fin natur og fint vær :)

Etter Italia blir det Østerrike igjen, men denne gangen Salzburg. Her er det mye å se og gjøre. Etter 3 dager her går turen mot Munchen, med dagsstopp ved Chiemsee hvor Ludvig den 2's versailles etterligning av et slott ligger på en øy,.Fra München blir det biltog til Hamburg.

Fra Hamburg går turen til Billund og LEgoland, før overnatting i VEjle. Siste dag blir Vejle-Hirtshals med siste shopping og turer hvor vi ønsker i danmark. Båten går sent på kvelden, så dermed har vi hele denne siste dagen til disposisjon til å gjøre hva vi vil :)

Vel dette var litt av det vi har planlagt. Vi gleder oss stort !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar